Tiroler Zugspitz Arena: walking in a winter wonderland

In de Tiroler Zugspitz Arena kan je de mooiste winterwandelingen maken. Gewoon op je wandelschoenen of met sneeuwschoenen. Je kunt ook gaan wandelen met een lama, door een dikke laag poedersneeuw. Hier vind je de prachtige paden in de ongerepte natuur. Je loopt door het romantische winterlandschap met de indrukwekkende bergen van de Zugspitze op de achtergrond waar je ook nog eens kans maakt om wild te spotten. En met sneeuwschoenen aan zak je niet weg in de sneeuw. 

Lamawandelen doe je bij lama-fluisteraar Heidi Hofherr.  Gedurende ongeveer anderhalf uur trek je met de lama’s de natuur in. De rondleidingen met Heidi en haar dieren vinden regelmatig plaats volgens de evenementenkalender en kunnen ook individueel worden geboekt.

Als je er niet alleen op uit wilt gaan, kun je in de Tiroler Zugspitz Arena de hele winter door begeleide sneeuwschoenwandelingen boeken. Je ontdekt prachtige routes en de gids vertelt je alles over de natuur en wandeltechnieken. Sommige begeleide tochten kun je met de gastenkaart gratis boeken. Deze gastenkaart, op creditcardformaat, krijg je gratis bij een verblijf in de Tiroler Zugspitz Arena. Informatie: www.zugspitzarena.com/nl.

Sneeuwschoenwandelen kan iedereen
Iedereen die kan wandelen, kan ook sneeuwschoenwandelen. Het is even wennen maar op sneeuwschoenen loop je eigenlijk zo weg. Je kunt de tochten zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Weg van de geprepareerde pistes ontdek je witte toppen, de sneeuw kraakt onder je voeten en frisse berglucht streelt je neus.

De sneeuwschoen heeft een groter oppervlak dan de zool van je wandelschoen. Daardoor zak je niet bij elke pas diep weg in de sneeuw. Je voet zit alleen aan de voorkant vast aan je sneeuwschoen. Doordat de achterkant loszit kun je min of meer normaal lopen. Zo wandel je dwars door het landschap, op afgelegen wegen, in de kniehoge sneeuw. Bezoek ook eens de schilderachtige dorpjes EhrwaldLermoosBiberwierBerwangBichlbachHeiterwang am See of Namlos.

Genieten in gezellige berghutten
Na een sportieve inspanning volgt natuurlijk een stop voor de inwendige mens. De vele gezellige almen en hutten in de Tiroler Zugspitz Arena bieden alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, stevige regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s.

Tiroler Zugspitz Arena, je bent er zo
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en wintercampings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43 567 320 000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

Over Tiroler Zugspitz Arena
Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.

Vergelijkbare berichten