Liv lanceert de Intrigue X Advanced E+ Elite

Liv, het fietsmerk dat zich specifiek richt op vrouwen, introduceert vandaag de Intrigue X Advanced E+ Elite. Het is Livs eerste prestatiegerichte elektrische trail e-mountainbike van carbon met een mullet wielconfiguratie (voorwiel van 29 inch en achterwiel van 27,5 inch). De Intrigue X Advanced E+ Elite is wendbaar en maakt ruige afdalingen en technische beklimmingen gemakkelijker. De nieuwe e-mountainbike voorziet in een slanke in-tube batterij, flip-chip en krachtige motor.

“De Intrigue X Advanced E+ Elite vormt de ultieme elektrische trailmountainbike voor degenen die hun grenzen willen verleggen en optimaal willen presteren”, aldus Cassandra Chou, Liv E-bike Category Manager. “Het lichtgewicht frame van carbon, de krachtige motor, de slanke accu en de gemengde wielmaten bieden de perfecte balans tussen design en technologie en een geweldige rijervaring.”

Licht en wendbaar
In de Benelux voert Liv de Intrigue X Advanced E+ Elite 2 uit deze gloednieuwe serie. Deze carbon e-mountainbike met een korte liggende achtervork is ontworpen voor een efficiënte en responsieve rit. De gemengde wielconfiguratie, met een voorwiel van 29 inch en achterwiel van 27,5 inch, gekoppeld aan 150 millimeter voorvering en 140 millimeter veerweg achter, zorgt voor vertrouwen en controle bij ritten over zowel snel, open terrein als uitdagende trails.

Krachtige motor, nieuwe accu en geavanceerde bediening
De lichtgewicht SyncDrive Pro-motor (koppel: 85 Nm) van de Intrigue X Advanced E+ Elite 2 geeft een natuurlijke en vooral krachtige e-bike-ervaring. Zelfs de zwaarste beklimmingen kun je daarmee aan. De SyncDrive Pro-motor levert een ondersteuningsratio van 400 procent; dat betekent dat de motor de trapkracht tot vier keer kan vergroten. Hij is ook voorzien van Smart Assist Technologie, waarbij de ondersteuning zich automatisch aanpast met behulp van zes sensoren.

De geheel nieuwe EnergyPak 400 is een intube accu in de onderbuis van het frame. Die is licht en creëert een uitstekende balans tussen efficiëntie en actieradius. De robuuste accu (capaciteit: 400Wh), die samen met Panasonic is ontwikkeld, maakt gebruik van 22.700-cellen die exclusief door e-bikes van Liv en Giant worden gebruikt. Het is de eerste e-bike-specifieke batterijcel ter wereld die én veel power kan leveren én compact is. Het is mogelijk om een range extender (200 Wh capaciteit) te monteren. Daarmee neemt de actieradius toe en kan de motor langer op zijn werk doen. Het uiteindelijke bereik hangt af van een aantal factoren, zoals het terrein, de hoogteverschillen, de versnelling en het gewicht.

RideControl Ergo 3 en RideControl Go
De Intrigue X Advanced E+ Elite 2 beschikt over de RideControl Ergo 3 die in de handgreep is geïntegreerd. Deze heeft een gebruiksvriendelijk en ergonomisch ontwerp en bevat drie bedieningsknoppen voor het snel wisselen tussen de ondersteuningsstanden en het gebruik van Walk Assist. Via de RideControl App is het gedrag van de motor per ondersteuningsniveau te tunen en aan te passen aan persoonlijke voorkeuren.

In de bovenbuis van het frame zit de RideControl Go geïntegreerd. Deze biedt een knop voor het in- en uitschakelen van de ondersteuning. Twee rijen lampjes maken in één oogopslag duidelijk in welke modus je rijdt en wat het batterijniveau is.

Personalisatie
De achtervering van de Intrigue X Advanced E+ Elite 2 (Maestro) biedt 140 millimeter veerweg achter en verhoogt de prestaties en het vertrouwen van de rijder door de grotere tractie en controle. Daarnaast is er meer comfort. Maestro absorbeert de impact op oneffen paden, zowel de kleine trillingen als de stevige klappen.

Flip chip Maestro biedt ultieme aanpassingsmogelijkheden. Rijders zijn hiermee in staat om de geometrie van de fiets af te stemmen op de rijstijl en het terrein. Rijders kunnen eenvoudig de balhoofdbuishoek, zitbuishoek en trapashoogte veranderen met behulp van de technologie op de bovenste rocker arm.

Personalisatie is ook mogelijk door de geavanceerde mogelijkheden om de motor te tunen. Via de RideControl App is het maximale koppelniveau te wijzigen voor alle vijf ondersteuningsmodi. Daarnaast kan met ‘launch control’ worden ingesteld hoe snel de motor het maximaal ingesteld koppel bereikt. Dit geeft de mogelijkheid om de motorprestaties aan te passen aan het terrein en de persoonlijke voorkeur. Je kunt bijvoorbeeld een lager koppel kiezen voor ritten in de lagere ondersteuningsstanden en een hoger koppel in de hogere niveaus. Op die manier vergroot je de actieradius terwijl je maximaal vermogen houdt wanneer je dat het meest nodig hebt.

Voor en door vrouwen
Liv is het enige complete fietsmerk dat zich uitsluitend richt op vrouwen. Door al haar middelen te investeren in de ontwikkeling van fietsen en uitrusting die de rijervaring van vrouwen optimaliseren, creëert Liv meer keuzemogelijkheden voor fietsende vrouwen.

Voor de ideale geometrie voor het grootste deel van de doelgroep vertrouwt Liv op de decennialange ervaring van haar engineeringteam. Elke maat van de Intrigue X Advanced E+ Elite 2 is ontworpen op basis van gegevens over de lichaamsafmetingen van vrouwen en rijervaringen. Liv selecteert onderdelen die passen bij elke framemaat en het beoogde gebruik van de fiets. Dat zorgt van meet af aan voor een perfecte pasvorm.

De Intrigue X Advanced E+ Elite 2 (adviesprijs: 6.999 euro) is verkrijgbaar in vier maten (XS, S, M en L). Meer informatie is te vinden op: www.liv-cycling.com.

Het bericht Liv lanceert de Intrigue X Advanced E+ Elite verscheen eerst op Ride it!.

Vergelijkbare berichten