Hoe worden je voeten weer warm na een dagje sneeuw?

Het geheim van veel wintersporters? Pantoffels van wolvilt. Trek ze aan na een dag in de sneeuw en je voeten worden in een mum van tijd weer heerlijk warm. Pantoffels van Glerups zijn favoriet omdat ze zijn gemaakt van een mix van stevig Gotland-wol uit Denemarken en merinowol uit Nieuw-Zeeland. Daardoor zijn ze zacht, warm en vormvast. Informatie: www.binorm.nl/glerups.

Je draagt Glerups het liefst zonder sokken, dat is het meest aangenaam en warm. De sloffen vormen zich naar je voeten waardoor ze goed en comfortabel blijven zitten. Ze zijn verkrijgbaar in veel mooie kleuren en drie modellen: slipper, schoen en laars.

Handgemaakt
Het vilt ademt en kan tot 35% vocht opnemen zodat de sloffen altijd droog aanvoelen. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor een veerkrachtige tred. De handgemaakte sloffen zijn vervaardigd van wol afkomstig van geselecteerde schapenboeren uit Nieuw-Zeeland die zijn aangesloten bij het ZQ-programma. Dit programma garandeert dat de merinowol voldoet aan de vier door ZQ opgestelde kernwaarden: dierenwelzijn, zorg voor het milieu, sociale duurzaamheid en de beste kwaliteit wol.  

Informatie
Glerups pantoffels zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 74,95.

 

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.

Vergelijkbare berichten