Een koffiebeker gemaakt van plantaardige oliën

Goed nieuws voor de koffieliefhebber en thuisbarista onder ons.We moeten van single-use naar re-use, volgens BE O Lifestyle. Het merk brengt daarom hun tweede product op de markt: de BE O cup. Een koffiebeker gemaakt van gebruikte, plantaardige oliën die een leven lang meegaat.

De BE O cup is de eerste herbruikbare koffiebeker gemaakt van gebruikte frituurolie. De grondstof die BE O Lifestyle gebruikt is uniek. De BE O cup is gemaakt van biobased polypropyleen (PP), geproduceerd met gebruikte plantaardige vetten en oliën, zoals frituurolie. Deze frituurolie wordt verzameld, chemisch behandeld en vervolgens tot nieuwe grondstof gemaakt: bornewables. 

Van frituurolie naar cup

Een deel van de frituurolie voor de BE O cup wordt verzameld door Renewi, de grootste inzamelaar van organische reststoffen in Nederland. Het bedrijf Neste zorgt voor de chemische behandeling van de frituurolie en het afval van het productieproces van deze vetten, waarvan Borealis vervolgens ‘Bornewables’ PP van maakt. Onze partner VDL GL Plastics produceert de uiteindelijke BE O cup

Een leven lang

Met dit biobased materiaal in de cup vermindert BE O Lifestyle haar CO2-voetafdruk met meer dan 75%. En dat zijn nog niet alle cijfers. De BE O cup is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en bovendien 100% recyclebaar in de huidige recyclestromen. De beker is gemakkelijk dag in dag uit te gebruiken: het gaat een leven lang mee. Zelfs als er iets kapot gaat, want door de losse onderdelen is de cup eenvoudig te repareren. Weg met die afvalstapel! Zo voldoet BE O Lifestyle aan de vraag naar circulariteit. 

Nederlandse productie

De BE O cup wordt volledig ontworpen en gemaakt in Nederland, net als de andere producten van BE O Lifestyle. Bij de sociale werkplaats BlueView in Nijmegen worden alle cups in elkaar gezet. Het succes van het eerste product ‘de BE O bottle’ is al bewezen: er zijn er meer dan 250.000 van verkocht. Nu is het tijd voor de volgende stap naar een duurzame wereld. Doe je mee? 

Meer plastic dan verwacht

We gebruiken met zijn allen meer plastic dan we denken: ook kartonnen bekers hebben vaak een plastic laag. In die plastic wereld lijkt het soms een hele opgave om duurzaam bezig te zijn. Want waar begin je? BE O Lifestyle vindt dat je met weinig aanpassingen moet kunnen bijdragen aan een betere wereld. Zonder grote veranderingen tóch goed bezig zijn: ‘doe je ding, maar doe het duurzaam’.

Het bericht Een koffiebeker gemaakt van plantaardige oliën verscheen eerst op Plantaardig.org.

Vergelijkbare berichten