Mountainbike training of gewoon een rondje fietsen? (deel 3)

Als je ervaren mountainbiker of gravelaar bent, dan zul je merken dat je de wielrenners er na iedere bocht in het bos af fietst. Wanneer jij al weer bijna op snelheid bent staan zij nog nagenoeg stil in de bocht. Als je zelf zo’n wielrenner bent, nog niet zo lang de bossen onveilig maakt of wanneer je het allemaal een beetje spannend vindt, dan moet je aan de bak. Je zult merken dat wanneer je zekerder op je fiets zit, je veel meer kunt genieten en je je krachten anders kunt gebruiken.

Mountainbike clinic

Om snel een aantal handvatten te krijgen met betrekking tot de juiste techniek, is een mountainbike clinic een uitkomst. Ik geef zelf één-op-één clinics waarbij ik heel specifiek naar je huidige niveau kijk maar je kunt natuurlijk ook ergens met een groepsclinic mee doen of deelnemen aan de Start2Bike training.

Met behulp van de technieken die je tijdens een clinic leert kun je dan zelf verder gaan oefenen. Doe dat ook zeker. Probeer in het bos maar eens een paar keer een obstakel te nemen of rij dat bochtje dat niet zo lekker ging gewoon nog een paar keer. Daarnaast kun je eenvoudig je balans oefenen in je achtertuin. Probeer maar eens om zo lang mogelijk stil te staan of rustig rondjes te fietsen binnen een klein vierkant. Als je balans in orde is zul je namelijk ook minder snel omvallen op een kort klimmetje of in een zandbak.

Inpassen in je trainingsschema

Probeer een techniektraining ook een plekje te geven in je trainingsschema. Je kunt makkelijk een kwartier of twintig minuten reserveren in je duurtraining. Je zult er veel profijt van hebben.

Wil je nog meer focussen op je techniek, dan kun je bij MTB Masters ook terecht voor de Full Pack MTB training. Hierbij worden in 5 sessies een hele hoop technieken behandeld en kan heel specifiek gewerkt worden aan de punten die je lastig vindt. Onderdelen van deze training:

Sessie 1: Bochten
Sessie 2: Klimmen en dalen
Sessie 3: Balans en evenwicht
Sessie 4: Snelheid opbouwen en training
Sessie 5: Verzoeknummer en herhaling

Meer weten? Check deze pagina: Full Pack MTB Training.

Vergelijkbare berichten