Modieuze mutsen waar je een warm gevoel van krijgt

De nieuwe Sustainable Knits-collectie van BUFF bestaat uit milieubewuste, gebreide mutsen en nekwarmers. De outdoor-items zijn modieus vormgegeven en verkrijgbaar in veel mooie trendkleuren. De mutsen en nekwarmers bevatten 25% tot 95% gerecyclede materialen en merinowol. Warmte, comfort en stijl gaan hier hand in hand met eco-vriendelijk design.

Of je nu een berg beklimt, door de stad fietst of met vrienden een lange wandeling maakt: BUFF Sustainable Knits houdt je overal warm. De collectie wordt met zorg in Spanje gemaakt en bevat items voor zowel volwassenen als kinderen. De mutsen hebben een Primaloft voering waardoor je hoofd lekker warm blijft.

Elke muts, nekwarmer en hoofdband bestaat uit garens van gerecycled materiaal of diervriendelijk verkregen merinowol. Met positieve eigenschappen, zoals optimale vochtregulering, ademend vermogen, stretch en duurzaamheid. Het voordeel van merinowol is dat het slijtvast en duurzaam is, en geurvrij waardoor het minder vaak gewassen hoeft te worden. Merinowol is een natuurlijk materiaal en binnen 3 maanden biologisch afbreekbaar.

Ecologische voetafdruk verkleinen
Textielbronnen zijn niet eindeloos en de keuzes die BUFF maakt voor materiaal en productielocaties beperken de hoeveelheid afval bij de textielproductie aanzienlijk. Door te kiezen voor garens van gerecycled materiaal en door lokaal in Spanje te produceren, kan BUFF de ecologische voetafdruk flink verkleinen.

Informatie
De Sustainable Knits collectie van BUFF is verkrijgbaar bij de betere outdoor- en sportwinkels en via webshops. Ga voor meer informatie naar www.technolyt.nl. Consumentenadviesprijs vanaf € 21,95.

Vergelijkbare berichten