E-mountainbiken in de Alpen

Ben jij gek van e-mountainbiken en heb je zin in wat extra uitdaging? De Alpen zijn een waar walhalla en ook voor getrainde fietsers een must-do. Je legt grotere afstanden af en stelt naar eigen voorkeur je inspanningsniveau in. Zodat aan het eind van de dag niet alleen de batterij van je fiets, maar ook die van je zelf leeg is. De Tiroler Zugspitz Arena is de ideale regio voor eMTBers.

In de Approved Bike Area heb je keuze uit meer dan 100 prachtige eMTB-routes. Op allerlei niveaus, van eenvoudige gravelpaden tot meer uitdagende tracks zodat je als ervaren fietser uit de voeten kunt maar ook als je gaat beginnen met mountainbiken. Door de extra e-power worden ook ver uit de buurt liggende en bijzonder hooggelegen bestemmingen bereikbaar. Zo krijgt fietsen in de bergen een extra dimensie.

Verhuur eMTB Tiroler Zugspitz Arena
Bij de volgende e-bike specialisten huur je de modernste eMTB’s, voorzien van uitstekende vering en sterke elektromotoren: Leitner Sport Ehrwald, Radlwerkstatt Ehrwald, Sport-Alm Berwang, Zweirad Zirknitzer Ehrwald en Green4Rent Heiterwang am See. Onderweg vind je overal ontelbaar veel laadpunten. Meer informatie vind je op Zugspitzarena.com.

Het is een aanrader om de eerste dagen met een gids op pad te gaan die je de fijne kneepjes van eMTB bijbrengt en die het gebied toelicht met allerlei tips. Via deze link ga je naar de folder waar alle informatie nog eens is samengevat: over guided tours, fiets- en bagagetransport, skiliften voor e-bikes, laadstations, wasstations, fietsverhuur en de vier populairste routes.

Bike Everest Tirol
Wil je nog een stap verder gaan, fiets dan eens de Bike Everest Tirol. Dit is een buitengewone mountainbiketocht met 8.848 hoogtemeters; precies de maat van de Mount Everest, de hoogste berg op aarde. De afwisselende tocht is 285 km lang en leidt in zeven etappes naar de mooiste plaatsen tussen Garmisch-Partenkirchen en Nauders aan de Reschenpass. De derde en meest veeleisende etappe gaat door de Tiroler Zugspitz Arena. Elke finisher ontvangt een persoonlijk certificaat en de Bike Everest Tirol Swiss Stone Pine Trofee. Informatie: www.bike-everest.tirol.

Genieten in de regionale hutten & almen
Wat eMTB extra leuk maakt zijn natuurlijk de vele gezellige almen en hutten in de Tiroler Zugspitz Arena. Die bieden naast een fantastische ambiance alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, stevige regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s.

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt verblijven. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

Vergelijkbare berichten