Beleef een verticale kick in het Zugspitz-massief

Wil je de hoogtes in de bergen nog intensiever beleven, ga dan klimmen in de Tiroler Zugspitz Arena. Hier vind je sportklimroutes, klimtuinen en via ferrata’s van verschillende niveaus waar ook beginners zonder klimervaring zich kunnen wagen op het alpine-terrein. Veel routes liggen aan de zuidzijde en zijn daarom al vroeg in de ochtend te beklimmen. Informatie: www.zugspitzarena.com.

Voor bergfanaten die de verticale kick willen beleven zijn er vier via ferrata’s aan de Tiroolse kant van de Zugspitze. Dankzij verschillende niveaus en hoogtes kan je het gebergte steeds weer op een andere manier verkennen. De term ‘via ferrata’ komt uit het Italiaans en betekent ijzeren weg, in het Duits ook wel klettersteig genoemd. Treden, ijzeren ladders en staaltouwen beveiligen het klimtraject dat loopt over de rotsen.

Climbers Paradise
De via ferrata’s hebben verschillende niveaus, ingedeeld van A tot E. Voor elke via ferrata is een professionele klimuitrusting vereist, die je ter plekke kunt huren. Deze bestaat uit een klimharnas, helm, handschoenen, klimschoenen en een via-ferrata-set met valstoppers. Informatie over klimmen in de Tiroler Zugspitz Arena vind je op www.climbers-paradise.com.

De vier via ferrata’s zijn: Coburger Steig, Seebenklettersteig, Via ferrata Tajakante en Zugspitze Stopselzieher.

Coburger Steig
Via een uitgepijld pad klim je op de Coburger Steig naar 2350 meter hoogte. Het is een behoorlijk uitdagende verticale alpine-klim. Heb je hem eenmaal volbracht dan wacht boven op de top een fantastisch 360 graden uitzicht. Tip: als verbindings-via-ferrata is de combinatie met de Tajakante een goed idee.

Via ferrata Tajakante
De via ferrata Tajakante is een 600 meter lange alpine-uitdaging op 1850 meter hoogte: dit klimtraject pal naast een groeve vergt conditie en stabiele voeten. Kinderen vanaf tien jaar die voldoende getraind en stabiel zijn, mogen meeklimmen. Hier geniet je van een sprookjesachtig uitzicht over de omringende bergtoppen.

Seebenklettersteig
De Seebenklettersteig biedt prachtige klimsport in de buurt van het dal. Tijdens de klim door de Seeben-wanden, langs de waterval, in het Mieminger-gebergte worden kracht en vaardigheid op de proef gesteld. De route is goed beveiligd en gemarkeerd, desalniettemin is enige klimervaring hier wel gewenst.

Zugspitze Stopselzieher
De Zugspitze Stopselzieher is gemakkelijk te beklimmen en kan uitstekend worden gecombineerd met een alpine bergtocht. Je kunt hier na de klim weer afdalen via de gemarkeerde routes die op de top beginnen of met de kabelbaan.

Na een sportieve inspanning rust je lekker uit op een van de vele gezellige almen en hutten in de Tiroler Zugspitz Arena. Hier vind je alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van de Tiroolse gastvrijheid, de stevige regionale specialiteiten en prachtige vergezichten.

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, gastvrije familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met de Gastenkaart of het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena. 

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43567320000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

 

Over Tiroler Zugspitz Arena
Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.

Vergelijkbare berichten